fbpx

Waarom mieren als huisdier?

juni 24, 2018

Waarom zou je ooit mieren als huisdier nemen? Een hond, een kat of een hamster is normaal, maar waarom ooit mieren. Zo klein, en kriebelig, je kunt er niet mee knuffelen, je kunt ze niet aaien, wat eten ze ooit en wat als ze ontsnappen? Ik zie mieren eerder als last dan huisdieren.

Mieren zijn echter vele male interessanter als een groot deel van de mensen denkt en zijn uitermate geschikt als huisdier. Mieren houden als huisdier dient een ander nut dan de knuffelbaarheid van het doorsnee huisdier. Mieren als huisdier zijn vooral bedoelt om te observeren en te onderhouden. Mieren houden is als een soort baas zijn over je eigen land. Een soort god spelen voor mieren. Je kunt zelf je verblijf creƫren, zelf stukken land en water maken, zelf verblijven maken, zelf mieren kolonies uitkiezen en bepalen welke kolonie je wilt met wat voor soort mieren. Je kunt zelf planten kiezen welke mieren kunnen gebruiken of zelf voedsel voor mieren neerleggen. Je kunt se observeren en kijken wat hun patronen zijn, waar bewaren ze hun eitjes, hoe consumeren ze voedsel, hoe snel breiden ze uit? Je kan bij het bouwen van nieuwe verblijven mieren op onderzoek uit zien gaan. Je kan bij het neerleggen van voedsel zien hoe een verkenner andere mieren leid tot het voedsel. Je kunt je verblijf eindeloos uitbreiden naarmate je mierenkolonie groeit en kan continu aanpassingen aan het verblijf aanbrengen. Kortom, het houden van mieren is verschrikkelijk interessant, uitdagend en leuk!

Niet overtuigd? Bekijk dan het youtube kanaal van AntsCanada, een youtuber met vele eigen mierenverblijven en kolonies welke hij elke week filmt en waarover hij zijn volgers update. Elke week bekijken miljoenen mensen zijn meer dan twintig minute durende wekelijke updates over zijn kolonie, en zijn presentatie en wonderlijke taferelen welke hij weet vast te leggen zijn zeer interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *